Verslagen

Jaarvergadering seizoen 2021

Het werd een crisisjaar. COVID 19 heeft dat bepaald. Een dodelijk longvirus.

Het onschuldig “griepje” waarvan sprake begin februari, groeide uit tot een wereldmonster dat ons leven aan banden legde en onze vrijheid enorm beïnvloedde.

De Vlaamse Regering nam midden maart noodgedwongen een reeks ongeziene, uitzonderlijke maar dringende maatregelen om de verspreiding van het dodelijke virus in te dijken. Een volledige lock down waarbij de economie werd stilgelegd en scholen gesloten.

Ook het verenigingsleven werd dus stil gelegd. Fietsen in groep werd verboden. Midden het seizoen werden door de afzwakking van de coronacurve, de teugels wat gevierd en konden we, onder voorwaarden, terug in groep fietsen. Maar weinigen voelden zich geroepen om de wekelijkse fietstochten terug op te nemen. De clubleden voelden zich niet aangesproken. Voorzichtigheid en terughoudendheid zorgden ervoor dat het stil bleef op het kerkplein.

Het clubbestuur heeft in haar laatste vergadering de zinloosheid van dit wielerjaar besproken. Het is een verloren clubjaar waaraan niemand iets heeft gehad, niet de sponsors en niet de leden.

Het bestuur kwam snel tot de consensus en nam voor 2020 de volgende beslissing :

 1. 1. De sponsorgelden ( Mode Van Peer en Staminee de Crawaett) worden niet gevraagd.
 2. 2. Het lidgeld voor 2021 ( 60€) zal niet worden gevraagd.
 3. 3. De 42 huidige clubleden blijven automatisch lid in 2021.
 4. 4. De 4-jarige periode (clubkledij) wordt verlengd met 1 jaar.
 5. 5. Wieleroutfits kunnen eventueel besteld worden tot eind oktober 2020 bij Willy.
 6. 6. Het clubreglement 2021 zal ifv de ontwikkelingen van het coronavirus worden aangepast.
Het bestuur (ec)

Bestuursvergadering 11 februari 2020

Gepost op 19 februari 2020

Aanwezig : Stefaan Van den Bosch, Eddy Copmans, Joeri Debaene, Alex Van Echelpoel, Willy Van Rooy

Aanvang : 20u00 Einde : 21u30

  Agendapunten
 • Ontbijt bij start seizoen
 • Ritten
 • Einde seizoensfeest

Verslaggever : Willy Van Rooy

1. Ontbijt bij start seizoen – 1 maart 2020 Naar jaarlijkse traditie zal het seizoen afgeschoten worden met een ontbijt in de Crawaett. Start om 08u00. Na het ontbijt, rond 9 uur, start de eerste rit. Eddy zorgt voor pistolets, sandwiches, kaas, hesp, confituur, boter, melk. Stefaan zorgt voor een fotograaf. Anja leidt alles in goede banen.

2. Ritten De ritten voor de eerste twee maanden werden overlopen. Er werd afgesproken dat de ritten die op de website verschijnen, niet noodzakelijkerwijs ook effectief gereden worden. Wegens omstandigheden, te weinig aanwezigen, regen, wind … kan ter plaatse beslist worden van het schema af te wijken. Het kan dus gevaarlijk zijn om onderweg trachten in te pikken bij de groep omdat er onverwacht een andere rit gereden wordt. Om niet voor verrassingen te staan is het dus noodzakelijk dat iedereen start op het Kerkplein.

3. Seizoensafsluiter Het einde seizoensfeest zal dit jaar doorgaan in het zaaltje van de Crawaett.

Jaarvergadering seizoen 2020

Gepost op 5 januari 2020

Het clubbestuur ontving haar leden en nieuw geïnteresseerde fietsers op de jaarvergadering van 6 december. Er was heel wat belangstelling want het grotendeel van de leden was present. De vergadering verliep in een ontspannen sfeer.

Een aantal leden gaven aan dat ze omwille van gezondheidsredenen of leeftijd niet meer kunnen aansluiten. Het bestuur bedankt hen voor de jarenlange participatie en hoopt hen nog regelmatig te kunnen ontmoeten.

Er werd gereflecteerd en geëvalueerd op de genomen veranderingen van het fietsjaar 2019. Ook het aangepaste clubreglement 2020 en de agenda 2020 werden toegelicht. Grote aanpassing in het reglement is de aansprakelijkheid bij het fietsongeval in groep. Dit item werd dan ook uitvoerig toegelicht.

Tijdens de vragenronde werd het stil. Iedereen tevreden! Na het informatieve gedeelte konden de aanwezigen inschrijven voor het volgend seizoen. Momenteel zijn er 39 aangeslotenen. Een mooi resultaat.

Nog niet ingeschreven? Het kan nog altijd! Neem contact op met één van de bestuursleden of via het contactformulier op onze website!

Verslag jaarvergadering 2019

Gepost op 8 december 2018

Het clubbestuur ontving haar leden en nieuw geïnteresseerde fietsers op de jaarvergadering van 30 november. Een aantal leden hadden zich verontschuldigd maar toch woonden niet minder dat 39 personen de vergadering bij.

De vergadering verliep in een ontspannen sfeer. De nieuwe gebruiksvriendelijke website werd voorgesteld en positief ervaren. Een aantal leden gaven aan dat ze omwille van gezondheidsredenen of leeftijd niet meer kunnen aansluiten. Het bestuur bedankt hen voor de jarenlange participatie en hoopt hen nog regelmatig te kunnen ontmoeten.

Het bestuur verneemt de uitstroom van enkele A – leden. Zij gaven aan dat hun algemeen welbevinden zoek is en dat ze een nieuwe uitdaging willen aangaan in een andere fietsomgeving. Het bestuur betreurt dat zij in verband hiermee tijdens de wekelijkse fietstochten geen enkel signaal geuit hebben . En dat in een tijd waar communicatie en overleg voor het bestuur een zeer belangrijk criteria is. Jammer.

Vervolgens werd er gereflecteerd en geëvalueerd op de genomen veranderingen van het fietsjaar 2018.Ook het clubreglement en de agenda voor 2019 werden toegelicht.

Tijdens de vragenronde werd het stil. Iedereen tevreden! Na het informatieve gedeelte konden de aanwezigen inschrijven voor het volgend seizoen. Momenteel zijn er 47 aangeslotenen. Een mooi resultaat.

Nog niet ingeschreven? Het kan nog altijd! Neem contact op met één van de bestuursleden of via het contactformulier op onze website!

Verslag bestuursvergadering 21/08/2018

Gepost op 21 augustus 2018

 • Aanwezig: Dries Helsen, Stefaan Van den Bosch, Eddy Copmans, Erik Sommen, Joeri Debaene, Willy Van Rooy
 • Verontschuldigd: Alex Van Echelpoel
 • Aanvang: 20u00 Einde: 21u30

Agendapunten:

 1. BBQ
 2. Ritten
 3. Cursus EHBO
 4. Website
 5. Inschrijven seizoen 2019
 6. Verandering van bankrekeningnummer
Verslaggever: Willy Van Rooy

 1. BBQ - Seizoensafsluiter
  • Naar jaarlijkse traditie wordt na de laatste rit op 14 oktober 2018 opnieuw een BBQ georganiseerd.
  • Plaats: Jeugdhaard aan de Balsakker in Lille
  • Aanvang met aperitief: 14u00
  • Start BBQ: 15u00
  • Daarna dessertenbuffet
  • Wijn, bier, frisdrank, koffie
  • Einde: 19u00
  • Opgelet: omdat het die dag verkiezingen zijn, zal de BBQ dus pas starten om 14u00, zodat iedereen na de rit nog rustig de tijd heeft om te gaan stemmen.
  • Prijs: 35 euro per persoon all-in
  • Inschrijven: vanaf nu tot uiterlijk 6 oktober bij Willy Van Rooy (0476/227901 – of bij voorkeur op willyvarooy@skynet.be)
  • Betaling: op rekening BE34 1325 4640 5990 of ter plaatse
 2. Ritten
  • Zoals besproken op de vorige jaarvergadering vindt u vanaf september op de rittenplanning, naast de wegritten, ook de plaatsen waar veldtoertochten worden georganiseerd. Onze mountainbikers ( A- B- en C groep en Ladies) die daaraan willen deelnemen krijgen hiervoor een stempel voor de regelmaat. We vertrekken zoals anders om 08.30u (A en B) en evt 09u00 (C en Ladies) aan ons clublokaal in de nieuwe clubkledij en rijden gezamenlijk naar het punt van inschrijving van de organisator. Na de toertocht rijden we gezamenlijk terug naar De Crawaett.
  • De geplande mtb-tochten vindt u ook op onze website, rubriek ritten.
   • Zondag 2 september Lille
   • Zondag 9 september Malle
   • Zondag 16 september Tielen
   • Zondag 23 september Grobbendonk
   • Zondag 30 september Rijkevorsel
   • Zondag 7 oktober Vorselaar
   • Zondag 14 oktober Halle-Zoersel
  • Meer info ivm plaats, parcours, afstand van deze MTB tochten vindt u op hun websites via www.vwb.be of www.mountainbike.be
  • Veel plezier in veld en bos!
 3. Cursus EHBO
  • Er werd gevraagd om een cursus/opfrissing EHBO te organiseren voor onze leden.
  • Daarom zal er getracht worden in de wintermaanden een cursus “REANIMEREN en DEFIBRILLEREN” te organiseren. Bij rondvraag blijkt hiervoor redelijk wat interesse te bestaan.
  • Daarom volgende oproep: Leden die mogelijk deze cursus zouden willen volgen gelieve uw naam door te geven aan Alic Van Echelpoel (0474/403651 – alexvanechelpoel@skynet.be) en dit ten laatste op 14 oktober.
 4. Website
  • Er is een oplossing in zicht om een volledig nieuwe website aan te maken. Info volgt.
 5. Jaarvergadering en inschrijven voor het seizoen 2019
  • De jaarvergadering met inschrijven voor het volgende seizoen en indien gewenst bestelling van extra kledij zal doordaag op vrijdag 30 november 2018 om 20u00 in de Crawaett. Noteer alvast deze datum in uw agenda.
 6. Verandering van bankrekeningnummer
  • Wegens de overdreven kosten die onze huidige bankier (bank Nagelmackers) ons aanrekent voor het in stand houden van een zichtrekening, gaan we een nieuwe bankrekening openen bij Argenta. Nadere info volgt wanneer alles in orde is.